Muzika
111

"Rogovi sunca": Poslušajte ME Original Sounds, autorski tim iz Sarajeva

Klix.ba
ME Original Sounds je autorski tim iz Sarajeva kojeg čine Sanja Arnautović, Edin Šećerbegović i Stanimir Petrović, a njihova nova pjesma nosi naziv "Rogovi sunca".

Grupa ME Original Sounds osnovana je 2013. godine, kada troje samostalnih umjetnika svojim umijećem, iskustvom i različitim afinitetima prema muzičkom stvaralaštvu dolaze na ideju da se ujedine i zajedno kreiraju jedinstven zvuk.

Autorski rad ovog tročlanog tima oslanja se na elektronske muzičke forme i u potpunosti je baziran na fuziji i preplitanju različitih muzičkih pravaca kao i na eksperimentiranju sa različitim zvukovima, sve u zavisnosti od emocije koja prati određenu misao.

"Želja za podsticanjem povratka povezanosti sa unutrašnjim čulima, stimuliranjem emocija, a posebno ohrabrivanje kreativnosti pojedinaca su osnovna misija ME Original Soundsa", kažu članovi benda.

Muzička djelatnost ovog tima proširena je i na najmlađu populaciju kroz projekte koji putem namjenski kreiranih dječijih pjesama dočaravaju aktuelni događaj ili priču koju dijete želi podijeliti s drugima.

Poseban pečat radu tria donosi profesorica muzike Sanja Arnautović, dugogodišnja rukovoditeljica vokalnog ansambla "Bassett" i back vocal mnogim pop-rock bendovima u BiH. Javosti je možda poznatija kao djevojka koja zajedno sa bendom Erogene Zone izvodi pjesmu "Honey Hi", za koju je autor dijela teksta. Njeno iskustvo u klasičnoj i vokalnoj muzici daje značajan doprinos radu ME Original Sonudsa, za koji potpisuje sve tekstove.