Muzika
24

Rock veče u dvorani "Mirza Delibašić": Crvena jabuka, Piloti, Električni orgazam i Rock simfonija

Klix.ba
U dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji 14. aprila bit će održana "Noć majstora". Za osam sati dobre zabave pobrinut će se Crvena jabuka, Piloti i Električni orgazam uz sjajne predgrupe Rock Simfonije i sarajevske rock grupe ProRocks.

"Organizirali smo nešto drugačije i kvalitetnije u našem gradu koji je kolijevka starih hitova jugoslovenske rock scene", rekao je organizator Nikola Lelek za Klix.ba.

Koncert, koji počinje u 20 sati, otvorit će Rock Simfonija i grupa ProRocks, a nakon toga nastupaju Crvena jabuka, Kiki Lesendrić i Piloti i Električni orgazam. Od 20 sati do 4 sata iza ponoći publika će imati priliku uživati u hitovima koji su obilježili ex-yu rock scenu.

Iako je prvobitno najavljen i nastup Prljavog kazališta, jedna od najpopularnijih hrvatskih rock grupa ipak neće nastupiti u Sarajevu 14. aprila.

"S obzirom na to da je došlo do promjene u proteklih mjesec dana, plan je da ubrzo organiziramo solistički koncert Prljavog kazališta", rekao je Lelek.

Dodaje da organizator ovog događaja, "Nikola Media", u narednom periodu planira slične događaje u BiH, a sve što budu radili bit će vezano za zabavnu i rock scenu.