3. juni
0

Ritam nereda u sarajevskom klubu Cinemas

Sarajevo-x.com
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Sarajevski klub Cinemas/Sloga bit će uzdrman žestokim ritmovima "Paralelnog Sveta" kada u petak, 3. juna, u Sarajevu zasviraju legende novosadskog hardcorea – Ritam nereda.

Ritam Nereda osnovan je 1989. godine i otad je sinonim za kvalitetan hardcore bend, jedan od najboljih srbijanskih underground bendova koji istom jačinom privlači armije obožavatelja ne samo u Srbiji, već i na tlu cijele bivše Jugoslavije.

Deseto izdanje benda (uključujući demo i live snimke) je album "Paralelni Svet" kojeg kritičari i ljubitelji smatraju dosad najzrelijim i najpotpunijim izdanjem Ritma Nereda. Prepoznatljive gitarske dionice, pjevljivi refreni i sjajna produkcija ovaj album su zakucali na prijestolje izdanja Ritma Nereda.

Koncerti u Sarajevu i Tuzli predstavljaju službene koncertne promocije ovog izdanja, a u klubu Cinemas se očekuje rasprodan svaki pedalj kluba, kako to obično biva gdje god Ritam Nereda svira.

U Sarajevu će podršku Ritmu Nereda pružiti dva benda – hadžićko - sarajevski metal punk majstori Dozër najvjerovatnije se posljednji put koncertno obraćaju publici u ulozi demo benda – njihov debi album "Noć Za Teške Priče" je snimljen i trenutno se producira.

Drugi bend koji će pružiti podršku Ritmu Nereda je sarajevski hardcore punk bend Totalna Rasprodaja. Pregršt sjajnih punk riffova, autorskih pjesama punih ozbiljnih i neozbiljnih tema ovog sarajevskog benda oduševit će mlađu generaciju sarajevskih punkera koji im čine osnovu publike.

Karte će se moći nabaviti na dan koncerta na ulazu u klub Cinemas, a cijena karte iznosi 10 KM. Vrata kluba se otvaraju u 20.00, a koncert počinje u 20.30 sati.