Eurosong 2009.
0

Regina pobrala aplauze na generalnoj probi

Sarajevo-x.com
Prva generalna proba učesnika prve polufinalne večeri Eurosonga 2009. održana je u ponedjeljak navečer u moskovskoj dvorani Olimpiyski Arena. Okupljeni novinari i fanovi imali su priliku okusiti kako će izgledati show u utorak navečer.

Kao što se i očekivalo, nije manjkalo sitnih tehničkih problema, međutim, ubrzo je sve krenulo pravim smjerom. Prelazi između pjesama bili su sve 'glađi', a većinu generalne probe sve je bilo uredu i sa osvjetljenjem, snimcima i ostalim detaljima.

Iako na probi predstavnika iz Češke Republike nije radio mikrofon, a predstavnik Bugarske zvučao previše tiho, ti problemi bit će riješeni do zvaničnog nastupa. Kad su u pitanju voditelji, i oni će morati još koji put ponoviti svoje rečenice pošto se oboje i dalje umnogome oslanjaju na kartice s kojih čitaju tekst.

Najveći aplauz na ovoj probi dobile su Švedska, Armenija, Turska, Island i Bosna i Hercegovina. Kao što zaključuju na esctoday.com, naša zemlja će svakako biti jedan od najvećih favorita polufinala.

Pjesmu "Bistra voda" i ostale učesnike prve polufinalne večeri gledajte večeras, 12. maja, uživo na BHT 1 od 21 sat uz komentar Dejana Kukrića.