Muzika
411

Red Bull RapLika: Subotnji hip hop spektakl u centru Sarajeva

Klix.ba
Naredni vikend u Sarajevu donosi istinsku poslasticu za sve ljubitelje rap muzike. Veliko finale takmičenja Red Bull RapLika okupit će 16 mladih i talentovanih MC-ijeva koji će se boriti za naslov najboljeg bh. freestylera. Pored njih, bit će tu i brojna druga poznata imena hip hop scene.

Dan koji su ljubitelji hip hopa u BiH s nestrpljenjem iščekivali sasvim je blizu: u subotu 4. juna ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, u 17:30 sati počet će veliko finale Red Bull RapLike, takmičenja u rap improvizaciji, koje će na jednom mjestu okupiti 16 MC-ijeva iz cijele BiH.

Traka MC, Normala, Kuprinator, Perla, Noti Limun, Darko Richter, MC Nuha, Reyo, Chippson, Gaza, Rapsod MC, Trispa, Voel, Chuky.to.the.Z, Alja i Beat – ovo su MC-ijevi koji su između velikog broja pristiglih prijava odabrani za učešće u finalu. Svi oni imaju isti cilj: pobijediti i postati kralj bh. freestylea. Njihovo umijeće u verbalnim dvobojima "jedan na jedan" ocjenjivat će petočlani žiri, u sastavu: Frenkie, Jala, Sokol, Samir Čulić i Billain.

Red Bull RapLika je takmičenje u kojem se reperi nadmeću u smišljanju improvizovanih rima na licu mjesta. Cilj je nadmašiti protivnika duhovitim i domišljatim šalama na njegov račun, pri čemu trebaju demonstrirati i zavidnu repersku vještinu. Turnir se odvija po nokaut sistemu: borbe se vode jedan-na-jedan, pobjednik prolazi dalje, a poraženi ispada.

A pored samih borbi MC-ijeva, za odličnu zabavu pobrinuće se impresivna postava repera koji će imati svoje nastupe: Frenkie, Kontra, Jala, Sterma, Shtela, Nake, Stihomir i Gaagara. Ulogu domaćina večeri ima Edo Maajka, dok je za muzičku podršku MC-ijevima i dobro raspoloženje publike zadužen DJ Soul.

Dakle: subota 4. juna u 17:30 sati, Pozorišni trg Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Mjesto i vrijeme koji obećavaju vrhunski hip hop i odličnu zabavu pod vedrim nebom. Ulaz je besplatan.

Sve informacije o takmičenju na www.redbullraplika.com. Najnovije vijesti i dešavanja pratite na Facebook stranici takmičenja.