U samo par sati
0

Rasprodano svih 50 koncerata M. Jacksona

Sarajevo-x.com
Vjerovatno ni sam kralj popa nije očekivao da će zavladati tolika pomama za ulaznicama za njegove koncerte koje je zakazao u Londonu. Kako javljaju britanski mediji, za samo nekoliko sati otkako su puštene u prodaju, raspodane su sve karte za 50 najavljenih nastupa Michaela Jacksona.

Za Ayeshu Obi, koja na karte na prodajnom mjestu čeka od srijede, ovo iskustvo je bilo uzbuđujuće.

"On je legenda i volim poruke koje upućuje svijetu", kaže 19-godišnja studentica stojeći ispred O2 arene u južnom dijelu Londona. "Nadala sam se da će ponovo nastupati uživo."

Koncerti u okviru Jacksonove turneje trebali bi početi u julu ove godine i trajati do februara 2010., najavili su organizatori. Pop pjevač turneju je nazvao "This is It" i to će biti njegovo posljednje pojavljivanje u britanskom glavnom gradu.

Nakon što je 360.000 ulaznica prodano početkom ove sedmice, oko 500.000 pušteno je u prodaju u petak. Hiljade Jacksonovih fanova okupilo se ispred arene nadajući se da će imati sreće da kupe kartu.

"Prešao sam 150 milja samo zbog toga", kaže Lee Middleton, 34-godišnji građevinski radnik iz Liverpoola. "Stekli smo neke vrlo zanimljive prijatelje čekajući u redu... Ljudi su pjevali njegove pjesme i plesali."

Cijene ulaznica kretale su se od 70 do 105 dolara, a na aukcijskim web stranicama su koštale i više hiljada dolara.

Iako je pop veteran najavio da će njegovi posljednji koncerti biti održani u Londonu, špekuliše se kako su oni samo dio planirane svjetske turneje.

U toku svoje karijere, 50-gpodišnji Michael Jackson je prodao preko 750 miliona primjeraka svojih albuma i osvojio 13 nagrada Grammy. Veću turneju nije održao još od 1997., a posljednji muzički album izdao je 2001.