Nakon 36 godina sviranja
6

Punk bend američkog glumca Bena Stillera sprema novi studijski materijal

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Punk bend Capital Punishment u kojem svira popularni američki glumac Ben Stiller uskoro će objaviti novi studijski materijal naziva "This Is Capital Punishment".

Dok je Ben Stiller još bio u srednjoj školi u New Yorku, početkom 80-ih, svirao je bubnjeve u lokalnom punk bendu Capital Punishment.

Nezavisna izdavačka kuća Capture Tracks iz Brooklyna prošli mjesec izdala je novi i jedini album spomenutog kvarteta naziva "Roadkill", koji je u svojoj demo verziji objavljen još 1982. godine. Sada, 36 godina kasnije, Capital Punishment se vraća s novim EP-om.

EP naziva "This Is Capital Punishment" u SAD-u bi trebao biti dostupan 23. novembra, a u online formatu bit će objavljen 7. decembra.

Članovi grupe okupili su se kako bi zajedno ponovo odsvirali svoju staru pjesmu "Confusion", ali im je očigledno bilo zabavno tako da su se odlučili na zajedničko snimanje kompletnog EP izdanja.

"Bilo je toliko zabavno nakon 30 godina ponovo svirati", kazao je Ben Stiller. Inače, novi EP će se naći na tržištu u ograničenom tiražu. Tačnije, blizu 1.500 primjeraka naći će se u prodaji širom svijeta, piše Spin.

Sastav Capital Punishment čine Ben Stiller, Kriss Roebling, Peter Zusi i Peter Swann.