Dom mladih
0

VIDEO / Prvi Sarajevo Metal Fest uz probrane bendove

Sarajevo-x.com
Šestog marta će u maloj sali sarajevskog Doma mladih biti održano premijerno izdanje Sarajevo Metal Festa na kojem će nastupiti probrani domaći bendovi iz Sarajeva, Tuzle i Banje Luke.
Sarajevo Metal Fest je projekat iza kojeg stoji ekipa metal-entuzijasta i zaljubljenika u ovaj muzički izraz tako da, kako organizatori ističu, festivalu slobodno možemo prikačiti etiketu "from fans to fans".

"Za prvo izdanje Festivala planirano je okupiti najbolje bh. metal bendove na jednom mjestu, na jednoj bini i pred jednom publikom. Usput, želja nam je da iz ovog početnog, SMF preraste u redovan godišnji događaj sa ciljem okupljanja najboljih bh.. bendova te generalno bendova iz regiona i šire", izjavio je Goran Salković, organizator SMF-a.

Program festivala počeće u 19:30 sati, dok se vrata otvaraju u 19 sati. Ulaznice za ovaj događaj moći će se nabaviti jedino na ulazu u Dom mladih i koštat će 15 KM.

Na festivalu će nastupiti osam ponajboljih metal bendova u BiH, koje predvodi sarajevski Silent Kingdom, bend prepoznatljiv po uspješnom kombiniranju na prvi pogled nespojivih elemenata - black metala i tradicionalne sevdalinke.

Kao veterani scene ove večeri će nastupiti i tuzlanski death metal bend Toxicdeath, koji već desetak godina zauzima posebno mjesto na regionalnoj death metal sceni, te odlični After Oblivion, tehnički death metal s orijentalnom notom, također iz Tuzle.

Iz grada soli stiže nam i hardcore atrakcija Hobson's Choice, bend čija energija nikog ne ostavlja ravnodušnim, a posebno osvježenje prvom izdanju SMF-a dat će i banjalučki miks southern rocka i metala, bend Tanker, kojeg čine članovi dobro poznatog Monumenta, te bendova Antidope i Revolt.

Obraz grada domaćina festa osvjetlaće i sarajevski Evading Downfall i Odar koji su, iako muzički izričajem različiti, svojim trudom pokazali da urbana metal scena u BiH nije mrtva, te novi sarajevski bend Dozer, koji je s svojom pjesmom "Sloboda" već stekao zavidan broj fanova.