Jaeger Music Night
0

Prošlogodišnji pobjednici, grupa "Siledžije", uskoro ulaze u studio

Sarajevo-x.com
Pobjednici prošlogodišnjeg izdanja Programa Jaeger Music Night, momci iz grupe "Siledžije" iz Ljubuškog, uskoro bi trebali ući u studio i započeti sa snimanjem svog prvog albuma.

"Već smo spremili cjelokupan materijal, odabrali smo pjesme i snimili demo verzije svih numera koje će se naći na albumu. Trenutno dorađujemo aranžmane, a uskoro bismo trebali ući u studio i početi sa snimanjem", otkriva Gordan Džajo, pjevač "Siledžija".

Snimanje u studiju Skirlibaba, producentske kuće Ekipa, će trajati oko mjesec, a prvi album "Siledžija" trebao bi biti završen do ljeta.

Ovaj četveročlani rapcore bend ispočetka je izvodio isključivo pjesme grupe Rage Against the Machine, a od 2009. godine su počeli raditi na svojim, autorskim pjesmama. Vokal Gordan Džajo (bivši član grupa Odium, Malter Crew, Kud Narodne mošnje) svoje rap tekstove prilagodio je gitarskim rifovima Silvija Nuića (Terra Slaves, Koshmar). Bas, klavijature i posebne efekte potpisuje Josip Paradžik, a za bubnjevima je Bernard Brkić (Koshmar, Najinski bubnjarski kvartet).

Tekstovi "Siledžija" su socijalno angažirani, a njihova muzika je inspirirana radom grupa Rage Against The Machine, White Stripes i The Roots. Do sada su objavili singl Forrest Gump, te imali nekoliko zapaženijih nastupa u BiH i regiji.

Pobjednici Jaeger Music Nighta za 2009. godinu, grupa "Berette" iz Širokog Brijega, također je snimila, a nedavno i izdala svoj prvi album, zahvaljujući Jaegermeisterovom programu podrške. U narednom periodu album bi trebao biti i promoviran, nakon čega će uslijediti njegova distribucija na tržište BiH.

Jaegermeister uskoro otvara natječaj za učešće u Programu Jaeger Music Night 2011. I ove godine pobjednicima će biti obezbijeđeno snimanje njihovog prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night mogu se pronaći na web-stranici www.jaegermusicnight.ba.