Rock spektakl za pamćenje
6

Proslavljeni Franz Ferdinand svirao na banjalučkom Kastelu

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nekoliko hiljada ljudi sinoć je na banjalučkoj tvrđavi Kastel imalo priliku uživo slušati proslavljeni škotski sastav Franz Ferdinand, koji je, prema mišljenju mnogih, jedan od najutjecajnijh rock bendova današnjice.

Spektakularni koncert održan je u sklopu jubilarnog 10. Kastel Rock Festa, koji se u okviru ljetnog festivala BALF održava u gradu na Vrbasu.

Momci iz Škotske sinoć su u potpunosti opravdali očekivanja ljubitelja istinskog rock zvuka, koji su radi njihovog nastupa u Banju Luku došli iz svih krajeva BiH, ali i regije.

Prije nastupa škotske četvorke posjetioce su nekoliko sati zabavljali banjalučki bend Alexandria i hrvatska grupa Vatra.

Nakon njih na binu je izašao i proslavljeni hrvatski umjetnik Damir Urban s bendom 4, koji je još jednom potvrdio da je u Banjoj Luci uvijek rado viđen gost.

Urban je sinoć svojoj publici na Kastelu predstavio neke od pjesama sa novog albuma, a nakon njega na bini se pojavila i škotska rock senzacija.

Momci iz Franz Ferdinanda pred publiku su izašli iza ponoći i svojim obožavateljima pružili nešto više od sat vremena vrhunskog užitka. U nekoliko navrata oni su pozdravljali Banju Luku zahvaljujući se na prijemu, što potvrđuje da su se u gradu na Vrbasu osjećali dobro.