Muzika
6

Promocija trećeg albuma: 2Cellos nastupili na američkom Today Showu

Klix.ba
Luka Šulić i Stjepan Hauser, dvojac poznatiji kao 2Cellos su u sklopu promocije svog trećeg studijskog albuma "Celloverse" nastupili u američkom TV showu, Today Show i izveli pjesmu "Thunderstruck".

Drugom polovicom februara, Šulić i Hauser započinju svoju veliku američku turneju od 42 koncerta, od kojih je velika većina već rasprodana.

Luka Sulić i Stjepan Hauser upoznali su se još u adolescentskim danima i zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Šulić je kasnije došao na londonsku Kraljevsku muzičku akademiju (Royal Academy of Music), a Hauser na Kraljevski univerzitet u Manchesteru (eng. Royal Northern College of Music).

Nakon dugogodišnjeg sviranja klasične muzike na violončelima, odlučili su obraditi pjesmu "Smooth Criminal" Michaela Jacksona. Snimka je u januaru 2011. postala izuzetno veliki hit na YouTubeu, s više od tri miliona pregleda u prve dvije sedmice.

Odlučili su se za obradu pop/rock pjesama, u želji da u muzici naprave nešto novo i originalno što nisu mogli samo sviranjem klasičnih muzičkih kompozicija.