Red Bull Music Academy
0

Preko Sarajeva do New Yorka

Sarajevo-x.com
Red Bull Music Academy Sarajevo Workshop i ove godine bh. muzičkoj sceni organizira platformu za druženje, razmjenu ideja i to sve po uzoru na svjetski projekt koji se ove godine seli u New York.

Jedan od najboljih muzičkih producenata hip hop muzike Koolade dolazi na radionicu koja će se u petak, 16.3.2012. godine sa početkom u 17 sati održati u Kriterionu u Sarajevu.

Nakon Dubioze, Frenkieja, Siktera, Zinca, Dade Dzihana i mnogih drugih gostiju koji su učestvovali na radionicama prethodnih godina, došao je red na poznatog producenta hip hop muzike iz susjedne Hrvatske – Kooladea.

Koolade će sa prisutnima podjeliti svoja iskustva produciranja za najveće hip hop regionalne face, kao i nove ideje i mogućnosti koje se otvaraju stvaraocima muzike u BiH i regionu. Pored podjele iskustava na radionici će se razgovarati i o Red Bull Music Academy koja se ove godine organizira u New Yorku.

Nenad Kovacevic (aka Audio InFunktion) će pomoći svim zainteresiranim muzičarima da ispune svoje aplikacije koje trebaju najkasnije 2.4.2012. godine poslati ukoliko žele da se prijave za New York.

Troškovi putovanja i smještaja svim odabranim učesnicima na svjetskoj Red Bull Music Academy će biti pokriveni od strane Red Bulla.

Nakon workshopa u foajeu kina Kriterion, sa početkom u 22 sata: Koolade Beats Rocky DJ set; Audio InFunktion; MC Sterma.

Ulaz na workshop i after party je besplatan.

Pogledajte video sa prošlogodišnje radionice, kada je gost bio DJ Zinc.