Muzika
33

Predstavnici BiH na Eurosongu nastupili kao specijalni gosti na koncertu Marije Šerifović

Klix.ba
Dalal, Deen i Jala nastupili su sinoć na dugoočekivanom koncertu Marije Šerifović u Sarajevu. U dvorani Zetra su izveli pjesmu Almira Ajanovića "Ljubav je…" sa kojom će predstavljati BiH na takmičenju za pjesmu Eurovizije u Štokholmu, 10. maja u prvoj polufinalnoj večeri.

"Marija je bila naša gošća na BH Eurosong showu 19. februara, kada smo premijerno predstavili našu pjesmu, tako da nam je veoma drago što smo imali priliku da joj, na neki način, uzvratimo podršku koju nam je tada pružila. Dugo se poznajemo, veliki smo prijatelji i veoma smo sretni što je njen koncert u Sarajevu uspio, o čemu govori podatak da su karte bile danima unaprijed rasprodane. Sretni smo što smo i na ovaj način imali priliku da promovišemo pjesmu 'Ljubav je…'. Publika je pjevala sa nama što znači da vole našu pjesmu, a nama to puno znači", izjavili su predstavnici BiH na Eurosongu 2016.

Marija Šerifović, pobjednica Eurosonga 2007. godine., je gostujući nedavno u emisiji "Konačno petak!" na BHT 1 izjavila da će, ukoliko joj njene poslovne obaveze budu dozvoljavale, doći u Štokholm te i na taj način podržati naše predstavnike i svoje dugogodišnje prijatelje.