Švedska
21

Prazne ulice Malmea na otvorenju Eurosonga, mnogim novinarima i fanovima onemogućen ulazak

I. S.
Foto: Nova.rs/Pero Jovović
Foto: Nova.rs/Pero Jovović
Ulice Malmea su tokom otvorenja Eurosonga prazne zbog straha od mogućeg terorističkog napada.
Pojačano je prisustvo policije i vojske. Mnoge delegacije većinu vremena provode u hotelskim sobama te ih uglavnom napuštaju kada trebaju ići na probe.

Mnogim novinarima i fanovima je onemogućeno prisustvo na tirkiznom tepihu iz sigurnosnih razloga. Manifestacija će trajati znatno kraće nego prethodnih godina, prenosi reporter Nova.rs.

Foto: Nova.rs/Pero Jovović
Foto: Nova.rs/Pero Jovović

Strani mediji su u proteklim danima objavili da terorističke grupe navodno planiraju detonirati arenu tokom održavanje Eurosonga zato što Izrael učestvuje u njemu.

Podsjećamo, izraelskoj predstavnici Eden Golan je savjetovano da ne napušta svoju hotelsku sobu osim kada bude trebala nastupiti te ispoštovati zvanične događaje.

Švedska novinska agencija TT najavila je da će stražari zaustaviti svakoga ko pokuša unijeti palestinsku zastavu ili natpis s političkom porukom u arenu tokom trajanja Eurosonga. Propalestinski protesti će devetog maja biti održani u ovom gradu.

Prvo polufinale Eurosonga održat će se u utorak, sedmog maja. Drugo polufinale zakazano je za četvrtak, deveti maj, a finale će biti u subotu, 11. maja.