Muzika
0

Poslušajte "Iluzije" - drugi single sastava Billy Andol

Sarajevo-x.com
Fondacija "Ekipa", koja je izdavač prvog studijskog albuma sastava Billy Andol, predstavila je drugi najavni singl tog benda - "Iluzije".

Nakon "Galilea", druga pjesma koju je Billy Andol odlučio promovisati u javnosti pokazuje i drugu stranu ovog benda. "Iluzije" su nešto "alternativnije" od, u publici već dobro prihvaćene, pjesme "Galileo".

Iako u pjesmi preovladavaju čvrste bas-dionice, distorzirani gitarski rifovi i nepredvidljivi akustični motivi, pjesma je pjevljiva i Billy Andol pokušava dočarati poruku koju "Iluzije" nose.

"Sa dva najavna singla, smatramo da smo pokazali javnosti kakav ukupan zvuk se očekuje od ovog benda, čiji ćemo album promovisati u narednih mjesec dana", istakli su u Fondaciji EKIPA.

Inače, Billy Andol je za kratko vrijeme uspio zadobiti pažnju medija i publike u BiH, a trenutno je spot za pjesmu "Galileo" naveden kao prijedlog za prestižnu regionalnu top-listu "Domaćica", na MTV Adria kanalu. Ovo je jedini bh. bend koji se trenutno nalazi u konkurenciji za uvrštavanje među 20 najboljih regionalnih spotova po izboru publike iz cijele regije, te ukoliko želite da glasate za grupu Billy Andol i pjesmu "Galileo", to možete učiniti na portalima: www.mtv.rs, www.mtv.com.hr i www.mtv.si.

Pjesmu "Iluzije" možete poslušati ovdje.