Muzika
283

Pobjednica Eurosonga Jamala na rubu suza: Kada govorite istinu možete taknuti ljude

Piše: A. P.
Nakon što je na ovogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela najkontroverznija pjesma, zbog koje su Rusi prijetili bojkotom takmičenja, na konferenciji za medije pojavila se ukrajinska predstavnica Jamala i svoju radost i suze podijelila sa svima.

Susana Jamaladinova, pjevačica umjetničkog imena Jamala, došla je odjevena u haljini sa tradicionalnim tatarskim motivima sa kipićem pobjednika i zastavicom Ukrajine u rukama. Neumorno se pozdravljala sa novinarima i fanovima, a potom im se i obratila.

"Nemam riječi, sjajno je. Potpuno ludilo", bila je njena prva reakcija.

O svojoj pobjedi kratko je kazala: "Bila sam sigurna da kada govorite istinu možete taknuti ljude".

Dodala je da joj je velika čast, a i istovremeno i odgovornost jer su ljudi glasali za nju. Svima se mnogo zahvalila govoreći na rubu suza.

Sa "vrha svijeta" na kojem se sada nalazi uputila je poruku svima koji prolaze kroz teške momente: "Uvijek trebate vjerovati u ono što radite".

Na pitanje smatra li da će takmičenje na kojem je pobijedila biti održano 2017. u slobodnom Krimu, odgovorila je: "Nadam se da će Eurosong biti održan u Ukrajini. Ne znam gdje, ali u Ukrajini".

Foto: EPA
Foto: EPA

Na kraju je upitana za baku kojoj je posvetila pjesmu "1944" o patnji i stradanju tatarskog naroda, na šta je kazala: "Voljela bih da se mojoj baki nisu desile te grozne stvari. Voljela bih i da ova pjesma uopšte ne postoji".