Muzika
843

Otac Ilme Karahmet: Nepravda je što je moja kćerka izbačena zbog godina

Piše: Adisa Pobrić
Ilma Karahmet
Ilma Karahmet
Nakon sinoćnjeg neočekivanog ispadanja Ilme Karahmet iz showa X Factor Adria, razgovarali smo sa ocem ovog 13-godišnjeg čuda od djeteta i jedne od najboljih takmičarki koje je iznjedrila ova muzička emisija.

Dženan Karahmet, koji je s porodicom i ovoga puta pratio kćerku u Beogradu, ističe da su se uprkos umoru i iscrpljenosti na povratku u Kiseljak s navijačima sjajno zabavljali uz pjesmu.

Ilmino ispadanje ga je, kao i brojne navijače, veoma iznenadilo.

"Šokiran sam zbog nepravde. Sami ste vidjeli", kaže Dženan za Klix.ba. "Ilma nije izbačena zbog svog pjevanja, već zbog godina. Međutim, ako je po pravilima takmičenja dijete sa 13 godina dobilo odobrenje za učešće, zašto ne bi imalo pravo i da se plasira u finale?".

Podsjetimo, Ilma se sinoć kao jedna od takmičarki sa najmanjim brojem glasova publike našla u duelu sa sunarodnjakom Maidom Hećimovićem iz Orašja. Nakon što su otpjevali "pjesme spasa", žiri je odlučio da Ilma napušta takmičenje. Kao osnovni razlog za donošenje svoje odluke Kristina Kovač i Emina Jahović su navele činjenicu da je Maid stariji i da bi mu to mogao biti "posljednji voz", a da je pred Ilmom mnogo vremena jer je "premlada".

Ilma sa ocem
Ilma sa ocem

Posebne zamjerke Ilmin otac, koji se u mladosti također bavio muzikom, ima upravo na kompetentnost te dvije članice žirija.

"Razočaralo me što se komentari nisu ticali pjesme, već njenih godina", rekao je Dženan, ali se i zahvalio producentima X Factor Adria na lijepoj mogućnosti da se mladi sjajni pjevači predstave publici.

Ilmini navijači (Foto: Facebook)
Ilmini navijači (Foto: Facebook)

Uvjeren je da je njegova kćerka, bez obzira na konačan rezultat, postigla veliki uspjeh.

"Ona je za mene pobjednica, ne samo što je sa 13 godina takav talenat, već i što je izuzetno, pametna, komunikativna i zrela", poručio je ponosni otac i dodao da će se Ilma orijentisati na obrazovanje i dalji napredak u svakom polju.

Na pitanje koga će od preostalih takmičara X Factor Adria sada bodriti, Dženan je rekao kako ne može navijati ni za koga jer mu je razočarenje ovim takmičenjem uništilo moral.

Sa Almirom Hukelićem Akom, osnivačem Akademije
Sa Almirom Hukelićem Akom, osnivačem Akademije "Pink Panter", koja je iznjedrila Ilmu

Iako nije odnijela zvaničnu titulu najbolje, Ilma je iz ovog takmičenja izvukla ono najbolje - milione fanova širom regije koji joj nastavljaju pružati podršku.