Povratak sa američke turneje
0

Osvajači večeras sviraju u Slogi

Sarajevo-x.com
Nakon sjajnog prošlogodišnjeg nastupa, prepune Sloge i nezaboravne atmosfere, osvajači dolaze u Sarajevo i Tuzlu direkto sa američke turneje.

Osvajači će ponuditi fanovima izdanje koje će po zvuku i produkciji sigurno popuniti prazninu kada je u pitanju hard&heavy pravac na ovim prostorima.

Svi znaju njihove velike hitove "S kim čekaš dan", "Možda nebo zna" i mnoge druge, a ovo će biti prilika da ih ponovo čujete uživo. Kako sami kažu, nikada ranije nisu zvučali ovako žestoko.

Bend je nastao 1990. godine, a već naredno proljeće su objavili album prvijenac "Krv i led".

Kao pravi predstavnici melodičnog hard&heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe, kako autorskim pjesmama, tako i produkcijom i živim nastupima po kojima su bili karakteristični.

Veliki doprinos njihovom zvuku dao je i legendarni klavijaturist Laza Ristovski iz čijeg je studija i izašao njihov prvi album. Saradnja s njim je nastavljena i na drugom albumu 1995. godine pod nazivom "Sam" u izdanju PGP-RTS.

Grupa nastavlja raditi još dvije godine u originalnoj postavi, sve do trenutka kada iz benda odlazi Zvonko Pantovic Čipi, karakteristični vokal po kojem je bend bio prepoznatljiv.

Početkom 2010. bend odlučuje nastaviti rad, prvo počinju koncertne aktivnosti, gdje su se uvjerili da pjesme s prvog i drugog albuma publika nije zaboravila, a i postalo je očito da je u međuvremenu bend stekao nove fanove koji željno očekuju novi album koji je u pripremi.

Nakon koncerta u Sarajevu, fanovi u Tuzli će imati priliku da ih vide i čuju u subotu.

Karta za koncert u Sarajevu je 12 KM, a u Tuzli 10 KM.