Muzika
0

Objavljen drugi album Dubioze kolektiva

Sarajevo-x.com
Od prvog juna u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji u prodaji je novi album Dubioze kolektiva «Dubnamite», objavljen za izdavačku kuću Gramofon.

Na albumu se nalazi deset novih pjesama, snimljenih tokom prošle i ove godine, a gosti na albumu su grupa Defence i francuski umjetnik Niköll kojeg je sarajevska publika imala priliku upoznati prošle godine na muzičkom festivalu No-Nu Mo-Fu.

Kao najava albuma, na stranici dubioza.europronet.ba postavljen je početkom maja za besplatan download prvi singl sa novog albuma «Wasted Time» koji je u proteklih mjesec dana poslušalo više od 4.000 posjetilaca. Po objavljivanju Dubnamitea, na spomenutoj stranici postavljena je Internet nagradna igra Casino El Presidente u kojoj posjetioci mogu osvojiti besplatan download jošm dvije nove pjesme Dubioze kolektiva: Triple Head Monster i Dosta!

Pjesma Dosta! na kojoj je gost Frankie ne nalazi se na novom albumu Dubioze kolektiva već je prema odluci članova grupe «javno dobro» što znači da pjesma ne podliježe autorskim pravima i može se besplatno eksploatirati i koristiti bez dodatne naknade ili saglasnosti autora Dubioze kolektiva i izdavača kuće Gramofon.