Muzika
1

VIDEO / Novi singl Daft Punka obara rekorde streaminga

Klix.ba
Povratnički singl dua Daft Punk, "Get Lucky", na kojem gostuje i pjevač Pharrell Williams, oborio je britanske i američke rekorde streaminga na dan objavljivanja.

Švedska muzička stranica Spotify nije objavila tačan broj streamova ovog čuvenog DJ dua. Spotify je njihov povratnički album "Random Access Memories" proglasio i "najvećim" muzičkim događajem ove godine.

"Nije nikada ni bilo sumnje da će prvi originalni singl Daft Punka nakon osam godina pauze biti jedan od najvećih debi singlova u ovoj godini. Očekujemo da će i album biti jedan od najvećih u njihovoj karijeri, ako ne i najveći", izjavio je Will Hope, direktor odnosa sa izdavačima.

Daft Punk je oborio rekord koji je u Ujedinjenom Kraljevstvu držao singl "Pompeii", britanskog benda Bastille, a u SAD-u "Thrift Shop", rappera Macklemorea.

Na singlu "Get Lucky", osim Williamsa, gostuje gitarista Nile Rodgers. Thomas Bangalter i Guy de Homem-Christo, koji čine Daft Punk, izjavili su za Rolling Stone kako su za snimanje ovog albuma unajmili vrhunske svjetske muzičare.

"Random Access Memories" je prvi studijski album ovog dua nakon albuma "Human After All“ iz 2005. godine. Nakon toga su učestvovali u snimanju soundtracka za film "Tron: Legacy" iz 2010. godine, a njihov live album "Alive 2007." nagrađen je Grammyjem.