Nakon 15 godina
0

Novi album Toma Jonesa u SAD-u

Sarajevo-x.com
Novi album Toma Jonesa, rađen po uzoru na album "Back to Black" Amy Winehouse, bit će pušten u prodaju u SAD-u 25. novembra 2008. godine, i to nakon čak 15 godina.

Novi album zove se "24 Hours" i u retro je stilu te dokazuje da 68-godišnjak još uvijek ima vatre u sebi i glas koji nimalo nije oslabio.

"Vatra je još uvijek u meni. Ne želim biti starac, želim i dalje stvarati i biti zadovoljan. Dugo sam razmišljao o albumu retro zvuka, ali ipak da to bude nešto novo, i evo sada sam to konačno i napravio", ispričao je u telefonskom razgovoru za AP energični Jones.

"24 Hours" je producirao britanski duo Future Cat koji su dosad sarađivali sa Lily Allen, Kate Nash i mnogim drugim muzičarima. Pjesme je napisao, u saradnji sa tekstopiscima, sam Tom Jones, izuzev pjesme "The Hitter" koju je radio Bruce Springsteen te pjesme Tommyja Jamesa i Shondellsa "I'm Alive". Na albumu gostuju i Bono i Edge iz megapopularnog irskog benda U2 na pjesmi "Sugar Daddy".

Od hita "It's Not Unusual" iz 1965. godine muzičar veteran je prodao više od stotinu miliona primjeraka svojih albuma širom svijeta. Njegov album "Reload" iz 2000. godine bio je hit u Evropi i ostatku svijeta, međutim nikada nije izdat u SAD-u.

"Hitovi koje sam nedavno imao su svi bili evropski. Imao sam mnogo uspjeha širom svijeta, ali 'Reload' nikada nije izdat za američko tržište, što je sramotno jer ja živim ovdje i većinu nastupa imam u Americi. Nadam se da će moj novi album popraviti situaciju", prokomentarisao je muzičar.