Muzika
0

Nove nade, nove snage: Futavci i Orion idu u finale

Sarajevo-x.com
Grupa Orion iz Jablanice
Grupa Orion iz Jablanice
U sarajevskom Domu mladih je proteklog vikenda održan prvi kvalifikacioni ciklus za 10. festival pop rock grupa BiH – Nove nade, nove snage, čije polufinale će biti održano u aprilu, a veliko jubilarno superfinale u maju iduće godine.

Ovog vikenda su se predstavile grupe Bihuzur, Bezbelije, RIP, Futavci, OHM iz Sarajeva i Orion iz Jablanice. Pobjednik ove amaterske rock and roll radionice ide direktno u finale, a drugoplasirani u polufinale. Prema ocjeni stručnog žirija i po glasovima publike, u finale idu sarajevski Futavci i Orion iz Jablanice, a u polufinale Bihuzur i OHM, i to izvodeći po tri svoje autorske pjesme.

Kvalifikacije se nastavljaju svake posljednje subote u mjesecu do marta sljedeće godine. Za učešće na ovom festivalu potrebno je dostaviti demo snimak tri autroske pjesme (u konkurenciji autorskih radova) ili tri pjesme "cover" obrade nekih drugih autora (u konkurenciji za najboljeg izvođača).

Sve informacije možete dobiti na telefon 033 445 777, a svoje demo snimke možete dostaviti svakog utorka i srijede u Dom mladih ili poslati poštom na adresu 71000 Sarajevo – Dom mladih, ul. Terezija bb (sa naznakom za 10. festival pop rock grupa BiH – Nove nade, nove snage).