Nogometni svijet u šoku
10

Brazilski golman koji je ubio djevojku i tijelo bacio psima potpisao za novi klub

N. K.
Bruno Fernandes das Dores de Souza (Foto: Instagram)
Bruno Fernandes das Dores de Souza (Foto: Instagram)
Brazilski golman Bruno Fernades das Dores de Souza (38) je 2010. godine ubio svoju djevojku, potom njeno tijelo bacio psima da je rastrgnu, a sada se zaposlio u novom klubu Orionu iz Sao Paula.

Tri godine nakon ubistva osuđen je na 22 godina zatvora, ali je pušten na slobodu ranije zbog žalbe njegovog advokata.

Bruno je 2010. godine prvo organizovao kidnapovanje svoje tadašnje djevojke Elize Samudio (25) nakon čega su je mučili članovi bande, među kojima je bio i jedan bivši policajac.

Golman ju je nakon toga zadavio pa je bacio psima, a sve to je učinio pred njihovim sinom koji je tada imao samo četiri mjeseca.

Brunu je sada doveo malo poznati brazilski klub Orion koji s time pohvalio i na društvenim mrežama uz poruku: "Pojačanje za poziciju golmana, dobro došao."

Inače, Bruno je priznao krivično djelo i sve navedene detalje, osim dijela u kojem je tvrdio da dijete nije njegovo te da ga je Eliza prevarila.

U zatvoru je proveo šest godina pa je 2019. godine premješten u drugi zatvor sa znatno slabijim osiguranjem budući da tamošnji mediji pišu kako su zatvorenicima dozvoljavali da spavaju kod kuće.

Nakon žalbe advokata, Bruno je pušten u januaru ove godine i ima obavezu da se na svaka tri mjeseca javlja osobi zaduženoj za uslovni otpust u Rio de Janieru.