Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako ih ne zavoljeti na prvo slusanje, nevjerovatni su, a Bozo tako nenadmen, cini se da je divna osoba jos nisam cuo negativan komentar o njima, i mislim da necu
očuvajmo našu tradiciju manimo se granda, zmbt-a i ostalog smetlja :)
Spoj tradicije, poznavanja muzike do srzi, genijalnih ideja i odlicnog muziciranja, svemu tome pecat daje izvanredni Bozo Vreco... sta vise reci... savrsenstvo! Bravo momci, spasitelji onoga sto zaista vrijedi!
ima li se gdje skinut njihov album
Kupis album u Magazi za 7KM. Ako ti se vec svidja, daj malo podrske. :)
Evo baš okrenuh YouTube, slušam im ovu "Kiša bi pala". Predobro! Ne mogu da vjerujem, svaka čast! Zaglavilo mi se ovo dugme "Repeat", slušam već šesti put!
Kakve Bosanske /Bosnjacke sevdalinke ? -sta je vama ? To su nase Sefardske ,melos donesen iz Spanije,pun sjete,ljubavi nostalgije za rodjenom Spanijom.Vase su one sto se pjevaju uz sargije ili uz okretanje tepsije-nekad je to bilo na carsiji -Ljuca i Behka.-Turski melos. A vase originalne [ i Srba i Bosnjaka i Hrvata ] one sto zavijaju: -sta cu majko kad mi babo cune.. -ili Hercegovci zapjevajmo gange... -Romanijo goro od ustanka... p.s-velah havle,velah kuvetile
Jesi mudar blago tebi! Sve pjesme o Bosni, Sarajevu, Banja Luci, Mostaru... a u njima motivi bosanske tradicije, vjerskih odrednica i terminologije Islama.....imena sve bosanska, pretezno muslimanska....i ti kao tvrdis i prosipas mrznju ovdje cccc. Bravo Arsene, bravo za utemeljenost, hajvanu!
Bolje ti je da procitas porijelko melosa sevdalinki,pa me onda pljuj.I u Romskim pjesmama je text pjesme na Srpsko-hrvatskom jeziku,ali su pjesme romske.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Halka Paldum.
IMA Onih koji čuvaju našu tradiciju
tako mi je žao što nisam mogao doći tu... Otkriće desetljeća!
...novi jakša jurjević...