New York
0

FOTO+VIDEO / Neobjavljene fotografije Beatlesa prodate za $350.000

Sarajevo-x.com
Kolekcija 46 neobjavljenih fotografija legendarnih Beatlesa, s njihove prve američke turneje, prodata je na aukciji u New Yorku za 350.000 dolara, piše CNN.

Crno-bijele fotografije je 1964. snimio, tada osamnaestogodišnjak Mike Mitchell i bile su 45 godina spremljene u kutiji. Prikazuju nastupe Beatlesa u Washingtonu i Baltimoreu. Najveću cijenu dostigla je fotografija članova grupe snimljena s leđa, koja je prodata za 68.500 dolara.

Zarada je premašila sva očekivanja sukcijska kuća Christie's, koja je ranije najavljivala da će kolekcija dostići cijenu od 100.000 dolara jer ih je snimio nepoznati fotograf.

Beatlesi su prvi američki koncert održali u Washington Coloseumu 11. februara 1964. Tada tek tinejdžer, Mike Mitchell bio je na glavnoj željezničkoj stanici u Washingtonu u trenutku kad su doputovali i zabilježio je histeriju među fanovima.

Mitchell, koji još radi kao fotograf, također je snimao njihovu konferenciju za novinare prije koncerta kao i sami koncert s pozornice. Nekoliko mjeseci kasnije snimao je njihov koncert u Baltimore Civic Centru.

"Pristup koji je Mike imao grupi bio je nevjerojatan, kao i njegova sposobnost da zabilježi emocije, misli i reakcije", kazala je Cathy Elkies, direktorica kolekcije pri Christie'su.