Muzika
496

"Nemam" najava za novi album: Čika Gaagara i Stihomir Klepić snimili pjesmu sa Edom Maajkom

Piše: M. N.
Članovi popularne organizacije Helem Nejse Čika Gaagara i Stihomir Klepić snimili su pjesmu sa popularnim bh. reperom Edom Maajkom pod nazivom "Nemam". U toku je rad na spotu koji će sigurno oduševiti fanove ovog trojca.

Tekst pjesme radili su Gaagara, Stihomir i Edo Maajka, muziko i aranžman Stjepan Jelica - Albino, a mix i mastering zagrebački producent Koolade. Saradnja s popularnim reperom nastala je iz prijateljstva koje se rodilo prije nekoliko godina nakon što su momci iz Strava škole nastupali zajedno s Edom Maajkom na jednom koncertu.

"Poslušao je naše pjesme i svidjele su mu se. Vremenom se to pretvorilo u prijateljstvo koje je rezultiralo divnom saradnjom. Bio je korektan do kraja i dijelove spota u kojima je on smo već snimili", kazao je za Klix.ba Admir Čular poznatiji kao Čika Gaagara.

Spot će se snimati na Alipašinom Polju jer smatraju da arhitektura, boje zgrada i okruženje izgledaju lijepo i zanimljivi su za kadriranje. Direktor fotografije je Admir Švrakić, a režiju i scenarij radio je Irfan Avdić. Za produkciju je zadužen Helem Nejse, a izvršni producent je Emin Canović. Sponzor je Powernut čokoladice, a na portalu Klix.ba moći ćete pogledati i ekskluzivnu premijeru spota.

Pjesma "Nemam" opisuje aktuelnu životnu problematiku koja oslikava bh. i blakansku stvarnost.

"U kontru reperima koji pričaju kako imaju, mi smo odabrali da ispričamo kako nemamo. Upravo to oslikava našu stvarnost što možemo vidjeti po svim stvarima i okolnostima koje nas okružuju. Moderni spotovi su obojeni skupim produkcijama, skupocjenim automobilima, obnaženim ženama, nakitom i parfemima, a istina je upravo ono što se krije u tekstu naše pjesme", otkrio nam je Čika Gaagara.

Dodao je kako pjesma ima veselije tonove koji su u skladu s nadolazećim ljetom i najava je albuma radnog naziva "Gol u gostima" koji bi trebao izaći u septembru.