Muzika
100

Ne propustite vidjeti na djelu najbolje bh. brejkere

Ostalo je još samo par dana do Red Bull BC One Sarajevo Cypher turnira, koji će se održati 19. aprila u 20 sati u Domu mladih u Sarajevu.

U sudaru 16 najboljih bh. brejkera saznat ćemo ko je najbolji B-Boy u BiH, koji će nas u Kijevu predstavljati u regionalnim kvalifikacijama za svjetsko finale u Seulu.

Rok za prijave je okončan, a za takmičenje su se prijavila 62 B-Boya iz cijele BiH. Na dan takmičenja, u 14 sati oni će učestvovati u kvalifikacijama u kojima će imati po 60 sekundi da pokažu svoje umijeće, a žiri koji čine B-Boyevi Cico (Italija), Lamine (Francuska) i Naki (Slovenija) će odabrati 16 najboljih koji će se navečer boriti na turniru. Žiri će odmah izvući i parove prvog kruga takmičenja.

Borbe na turniru vode se 1-na-1, a u naredni krug se prolazi sistemom eliminacije. U prva dva kruga takmičari imaju dva puta po 60 sekundi za nastup, dok će u polufinalu i finalu na scenu izlaziti tri puta po 60 sekundi.

Voditelji će biti Ćane i Gago (pobjednici Red Bull MC Battlea 2012), koji će i nastupiti u pauzama takmičenja. Takođe, u pauzama između krugova svoje će performanse imati i članovi žirija Cico, Lamine i Naki te hrvatska hip-hop legenda Kandžija. Podršku sa gramofona će njima, kao i takmičarima, davati DJ Soul.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti putem online prodaje na www.kupikartu.com kao i na prodajnim mjestima agencije Kupikartu.ba, a na dan takmičenja moći će se kupiti i na platou Skenderije ispred Doma mladih. Cijena ulaznice je 5 KM i uključuje konzumaciju.

After party će biti u Kriterionu gdje od 22:30 nastupaju Kandžija Toxara, DJ Pips, DJ Umbro i Audio InFunktion. Svi koji imaju kartu Red Bull BC ONE Cyphera eventa iz Doma mladih sa istom mogu ući na after party u Kriterion.

Više informacija o takmičenju na www.redbull.ba.