Muzika
4

Nakon šest godina: Zeničani uživali u sevdahu Amire Medunjanin

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovačka interpretatorka tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke Amira Medunjanin u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održala je koncert za kojeg su u rekordnom roku rasprodane ulaznice.

Amira Medunjanin u Zenici je nastupala prvi put 2009. godine, a posljednji nastup u Zenici je imala prije šest godina. Velika sala BNP-a bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a svi prisutni su večeras uživali u posebnim izvedbama sevdalinki svima poznatih kao što su: "Zvjezda tjera mjeseca", "Snijeg pade na behar na voće", "Prošeta se Jovka Kumanova" i brojne druge.

Tokom svog obraćanja Medunjanin je kazala kako joj je drago što će svoju mini turneju odraditi po bh. gradovima te u opuštenoj atmosferi otvorila koncert u organizaciji ArTz produkcije.

"Drago mi je što ste došli u ovom broju, malo sam zbunjena, ali moram reći da ovo nije koncert, ovo je druženje pa slobodno zapjevajte malo", kazala je Medunjanin.

Večerašnji koncert svojim nastupom kao gost uveličao je Boško Jović koji je solirao sa Antom Gelom. Naredni koncert koji je rasprodan kao i ovaj u Zenici, Amira Medunjanin će održati sutra u Tuzli.