Muzika
1

Na Arsenal Fest u Kragujevcu dolaze Skunk Anansie, Beogradski sindikat, Partibrejkersi, Zoster...

Klix.ba
Muzički festival Arsenal u Kragujevcu i ove će godine okupiti neka od vrhunskih muzičkih imena. Arsenal Fest će biti održan 23, 24. i 25. juna na tri bine.

Festivalski Main Stage smješten je u intrignantnom prostoru "Kneževog arsenala", bivše fabrike municije iz 19. stoljeća, obližnji Garden stage je u živopisnoj "Zastavinoj bašti", dok je između njih Explosive Stage, smješten u rustičnoj zgradi "Čaurnice", gdje je snimana TV serija "Titanik - krv i čelik".

Festival 23. juna na Main Stageu otvara međunarodno priznati hor Viva Vox, a slijede Bajaga i Instruktori, koji su već nastupali na Arsenalu 2013. godine. Potom će uslijediti nastup poznatog britanskih alternativaca Skunk Anansie, te holandski DJ David Lesse.

Na Garden Stageu prve večeri svirat će muziku legendarnog Smaka njegov bubnjar Slobodan Stojanović-Kepa sa bendom mladih snaga Free Spirits, zatim Igor Vince i njegov "Drum, Brass & Keys" orkestar, niški bend Stereo banana, alternativci 16 osam 23, prvi put na Arsenalu kultni Obojeni program, i Nikola Vranjković.

Zbog izuzetnog interesovanja publike kultni pankeri Toy Dolls prebačeni su sa Gardena na Main Stage, gdje će im se druge večeri 24. juna pridružiti kolege iz Atheist Rapa, a prethodit će im Ničim izazvan, pop pjevač Massimo Savić i novotalasni heroji Električni orgazam.

Na Gardenu će 24. juna redom svirati Mašinko, pank veterani KBO!, moćni Eyesburn, mostarski Zoster, premijerno na Arsenalu nekadašnji vođa Đavola Neno Belan i na kraju alternativni E Play.

Nakon što su nedavno protresli muzičku, ali i političku scenu u Srbiji provokativnim singlom i spotom "Sistem te laže", Beogradski sindikat dolaze prvi put na Arsenal, 25. juna na njegov Main Stage, "naoštreni rimama i sa velikim apetitom za odličnim koncertom!"

Uz njih na Mainu nastupit će posljednje večeri festivala Siddharta, legendarni Partibrejkers, razbijački Asian Dub Foundation i Irish Stew. Na Gardenu u završnici Arsenala publiku očekuju Zigot, DuŠan's Flying Blues Band koji predvode Vasil Hadžimanov i Dušan Jeftović, Gužva u 16ercu, Dža ili bu, čuveni Goran Bare i Majke i Mortal kombat.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici eventa.