Nosio šumadijsko jeleče
584

Božo Vrećo rasplakao publiku na koncertu u Kragujevcu pa i sam završio u suzama

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bosanskohercegovački interpretator sevdalinke Božo Vrećo nastupao je na 24. Internacionalnom JazzFestu u Kragujevcu, a nakon što je uspio rasplesati publiku, neke je raznježio te je i sam zaplakao.

Vrećo je nastupio posljednje večeri festivala, a sudeći po snimcima na društvenim mrežama publika se posebno dobro provela.

Uvijek upečatljivog stila Božo se pojavio obučen u zelenu haljinu kombinovanu s crnim šitklama i turbanom na glavi, a svojim plesnim pokretima i energijom uspio je podići na noge sve prisutne.

"Najdivniji Kragujevac i nadnaravna ljubav! Hej 700 ljudi i toliko najmirisnijih zagrljaja, osmjeha, suza, cvijeća, aplauza, ushićenja, katarze i energije koja me cijela dva sata nosila kao pero dok sam vam plesao i pjevao. Hvala za sve voljeni moji, JazzFestu što su me pozvali i tako profesionalno iznijeli svaki detalj organizacije, zahvalan sam jako", napisao je uz jednu od fotografija s koncerta.

Dijeleći fotografije s ovog događaja u publici se moglo primijetiti i nekoliko uplakanih lica, a i sam Božo je naposlijetku zaplakao nakon što je nagrađen gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

"Rasplakali ste me svojom ljubavlju i jačinom iste, hiljadu puta hvala! I svi u glas sa mnom svaku riječ! Mili Kragujevac, dubok naklon i doći ću vam kad me se poželite opet! Volim vas i vidimo se u Beogradu jer puno vas ima karte i za Beogradski koncert! U srcu ste!", poručio je objavi na Instagramu.

Na kraju je otkrio da je uz zelenu haljinu nosio šumadijsko jeleče "iz velikog poštovanja i ljubavi ka tradiciji i baštini".