Muzika
53

Muha Bend se vraća na scenu: Premijera spota "Zakopano blago"

Klix.ba
Izdavačka kuća Sarajevodisk je danas u podne premijerno objavila spot za pjesmu "Zakopano blago", čime je ozvaničen povratak Muha Benda na muzičku scenu.

"Iako nam se ponekad čini da je sve protiv nas, poslije se pokaže da je baš tako trebalo da bude", kaže Muharem Vojniković, autor i lider Muha Benda, priznajući i da je pjesma donekle autobiografska.

"Tekst sam napisao u Parizu prije tri godine u jednom dahu i 'predvidio' mnoga dešavanja u svom životu, a potom sam je poslao Alanu Omeroviću koji joj je dao finalni zvuk i obojio je na jedinstven način", kaže Muha.

Muha Bend publika pamti još iz 1994. godine, a otkako se Muharem nakon 13 godina života u Parizu vratio u rodno Sarajevo, očekivao se i povratak na scenu.

"Na taj korak sam se odlučio zahvaljujući ljudima koji me susreću na ulici i pitaju zašto ne napravim nešto poput pjesme 'Hare Krišna Mašallah', koja me je, izgleda, obilježila za života, iako mislim da je moje najbolje djelo mjuzikl za djecu i odrasle 'DJ Šampinjon: Vrh svijeta', čijem izvođenju ću se vratiti nakon što saniram tešku povredu Ahilove tetive koju sam zadobio na ljetovanju", objašnjava Vojniković. I u "Zakopanom blagu" jedan od vokala je Muhina kćerkica Leda, neka vrsta zaštitnog znaka, glas koji se čuje u svakoj njegovoj pjesmi. Uz Ledu i Alana Omerovića, koji je odsvirao bas i bubnjeve, uradio mix i mastering, ekipu su činili i gitarista Hervé Poliquen, klavijaturista Dušan Vranić, prateći vokal Rubina Bajramović, kostimografkinja Lena Stefanović, te snimatelji Vedrana Mijić i Vanja Ban.

"Zakopano blago" izdanje je Sarajevodiska, a producent je PassLine.