Muzika
97

Maja Milinković se oprostila od portugalskog X Factora: Vrijedilo je učestvovati

Piše: M. N.
Bh. muzičarka Maja Milinković koja trenutno živi i radi u glavnom gradu Portugala, Lisabonu, oprostila se od tamošnjeg showa X Factor. Maja se uspjela plasirati u tri najbolje učesnice Fado kategorije.

"Ušla sam među tri kandidata iz Fado kategorije. Pjesme nismo mogli birati. Pjevale smo zajedno (dvije Portugalke i ja) jednu pjesmu koju smo čule 24 sata prije takmičenja, koju su nam poslali putem e-maila. Žiri se odlučio, kako je bilo i za očekivati, za Portugalku. Za mene je svakako pobjeda stići među tri najbolje. Vrijedilo je učestvovati i ovim plasmanom dobila sam mnogo. Jako sam ponosna na svoj uspjeh", rekla je Milinković i zahvalila se svima koji su je pratili u showu.

Poručila je kako je sada vrijeme za novi album i nove izazove.

Podsjetimo, Milinković se prijavila na portugalski X Factor i pjevala Fado. Osvojila je srca žirija i dobila četiri "da". U Portugal se preselila prošle godine i od tada intenzivno uči jezik. Pjeva Fado i ima redovne nastupe. Također, posvetila se snimanju novog albuma koji bi, kako je ranije rekla za Klix.ba, trebao izaći sljedeće godine.