Bh. kantautorica
347

Afrički ritomovi, harmonika i bosanska duša: Maja Milinković objavila singl "Šta će daljine"

L. R.
Maja Milinković (Foto: Press)
Maja Milinković (Foto: Press)
Bh. kantautorica Maja Milinković nedavno je objavila novi singl pod nazivom "Šta će daljine".

Kako izgleda kada se spoje afrički ritmovi, harmonika i bosanska duša i emocija reći će vam upravo novi hit singl Maje Milinković.

Naša Fadolinka pjesmom poziva na ples i kaže da su daljine samo izazov koji jača veze. Pjesma uz koju ćemo se smijati kilometrima koji nas razdvajaju, držati za ruke i voljeti bez obzira na prepreke, u priči staroj koliko i ljudski rod. Savremenu ljubav preko žice svi sa ovih prostora više nego dobro poznajemo.

"Pjesma je inspirisana sopstvenim iskustvom, jer zbog prirode mog posla i čestih putovanja gotovo da je takva priča i neizbježna. Daljine mogu razdvojiti naše tijelo, ali nikada ne mogu umanjiti snagu našeg spojenog uma i srca. Udaljenost postaje samo izazov koji jača naše veze i podsjeća nas na neprocjenjivu vrijednost trenutaka provedenih zajedno jer ljubav zna prevladati sve granice, čak i one najudaljenije", kaže Maja.

Portugal, Bosna i Hercegovina i Švedska su lokacije na kojima je snimana pjesma i donosi nekoliko osvježenja. Uz prepoznatljivu Majinu interpretaciju, simboličan i emotivan tekst, osvježiće nas i afro ritmom, koji je sada veliki trend na muzičkoj sceni fada, što i nije iznenađujuće, s obzirom na to da fado, pored brazilske i srednjovjekovne trubadurske kulture, vuče korijene iz maurske kulture.

U pjesmi se susreću portugalska gitara i harmonica, koje kroz fado i sevdah prave neraskidivu vezu između ove dvije kulturne baštine. Maja je autorica muzike, teksta i aranžmana i jedna od rijetkih kantautorica na muzičkoj sceni Balkana. Pjesma je realizirana pod pokroviteljstvom AMUS-a.