"Munja i grom" na turneji
0

Maja Čengić: "Iako nemamo novca radimo punom parom"

Piše: T. Sekulić
Vukašin Brajić (Foto: Jasmin Fazlagić)
Vukašin Brajić (Foto: Jasmin Fazlagić)
Tim BH Eurosonga ubrzano radi na pripremama za veliko takmičenje koje će se ove godine održati u Oslu. Već je isplanirana i mini promo turneja, međutim zbog nedostatka novca u mnogim zemljama, koje su poslale zahtjev, Vukašin Brajić neće otpjevati pjesmu "Thunder and Lightning". No, svakako pjesma predstavnica BiH bit će zapjevana u zemljama čiji glasovi će biti od velike važnosti na predstojećem takmičenju.

"Već smo dogovorili nastupe u Srbiji i to u nekoliko tamošnjih najgledanijih emisija. Također planiran je odlazak i u Makedoniju, a možda i u Sloveniju odakle je kao i svake godine stigao poziv. Veoma je bitno da otputujemo u Srbiju i Makedoniju jer su te zemlje također s nama u polufinalu i glasovi publike iz tih zemalja su od iznimnog značaja", kazala je za Sarajevo-x.com Maja čengić, portparol BH Eurosonga.

Zbog nedostatka novca tim BH Eurosonga morao je odbiti nekoliko poziva, no pjesma "Thunder and Lightning" se ipak emituje na brojnim radio stanicama diljem Evrope.

"Svakodnevno dobijemo najmanje 20-tak zahtjeva za slanje dodatnih promotivnih materijala. S obzirom na to rekacije na našu pjesmu su jako pozitivne. Fanovi Evrovizije tvrde kako je naša pjesma drugačija nego što su navikli do sada, jer u pjesmama koje su dolazile s Balkana uglavnom je bilo nekih etno motiva. Također jedan od komentara je bio da je ovo pjesma koja će pred Eurosong najviše napredovati'", kazala je Čengićeva.

Vukašin Brajić, naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, nastupit će i u Belgiji na evrovizijskom vikendu kojeg organizuju fanovi Evrovizije, a tu se uglavnom poziva samo nekoliko zemalja.

"Dobili smo poziv i u Bukurešt i to je prvi puta da smo tamo pozvani. Odazvat ćemo se tom pozivu i vjerovatno ćemo tamo i završiti našu turneju", istakla je Maja Čengić dodajući da se trenutno priprema i novi multimedijalni CD na kojem će se naći i prezentacija naše zemlje.

Također, u Bosnu i Hercegovinu 20. aprila dolazi i norveška televizija kako bi snimila specijalnu razglednicu koja će biti emitovana pred nastup Vukašina Brajića na 55. takmičenju najbolje pjesme Evrovizije.

Promotivna razglednica snimat će se u Mostaru, gradu koji je jedan od simbola naše zemlje.

"Radimo punom parom bez obzira na finansijska sredstva, koja u suštini nemamo. S obzirom na sve te okolnosti pjesma ipak dobro kotira, posebno u zemljama regiona. 'Munja i grom', odnosno 'Thunder and Lightning' će zasigurno postati regionalni hit i živjet će dugo nakon Evrovizije", istakla je Čengićeva.