Muzika
7

Legendarni gitarista Keith Richards proslavio 70. rođendan

Klix.ba
Keith Richards
Keith Richards
Legendarni gitarista Rolling Stonesa, Keith Richards, proslavio je svoj 70. rođendan, za koji su mnogi tvrdili da neće nikada doživjeti zahvaljujući svom životu punom ispada.

Richard ne samo da je proslavio 70. rođendan, već i 30. godišnjicu braka sa nekadašnjim modelom Patti Hanson, sa kojom ima dvije kćerke. Richards ima još troje djece i sa talijanskom glumicom Anitom Pallenberg.

Sa maramom oko glave, koja mu je postala zaštitni znak, raskopčanom košuljom i licem naboranim od godina žestokog partijanja i borbe sa ovisnošću, Richardsov lik utjelovljuje čisti i nerazrijeđeni rock and roll.

Svojom gitarskom virtuoznošću uspio je da i najžešće kritičare pretvori u zagrižene fanove.

Zajedno sa Beatlesima, Stonesi su ’60-ih godina revolucionizirali popularnu muziku.

Richards, uprkos godinama, i dalje živi istim načinom života. Zajedno sa kolegama iz benda, Mickom Jaggerom, Charliejem Wattsom i Ronniejem Woodom te specijalnim gostom Mickom Taylorom, koji je s njima svirao od 1969. do 1974., kreće na turneju "14 on Fire", koja počinje 21. februara u Abu Dhabiju.

"Ljudi me pitaju zašto ne odustanem. Mislim da baš i ne razumiju. Ne radim ovo zbof novca ili zbog njih, već zbog sebe”, napisao je Richards u svojoj autobiografiji.