Sadrži 12 pjesama
0

Legendarni Rolling Stonesi predstavljaju dugoočekivani album "Hackney Diamonds"

I. S.
Najočekivaniji album godine konačno je tu - legendarni The Rolling Stones zvanično predstavljaju "Hackney Diamonds"!

Nakon što su hit singlom "Angry" obilježili svoj veliki povratak na muzičku scenu, a numerom "Sweet Sounds of Heaven", na kojoj su im se pridružili Lady Gaga i Stevie Wonder, donijeli zvuke raja na radijske stanice, Mick, Keith i Ronnie danas publici poklanjaju cjelokupnu magiju izdanja koje su muzički kritičari već krunisali kao najbolji rock album predstavljen u proteklih nekoliko decenija.

Album donosi 12 pjesama, među kojima poseban utisak ostavljaju "Mess It Up" i "Live By The Sword", čijoj je stvaralačkoj čaroliji doprineo neponovljivi Charlie Watts - pokojni član benda i bubnjarska legenda čiji je doprinos muzici slavnog sastava nemerljiv.

Pjesmu "Live By The Sword" dodatnim bas notama začinio je nekadašnji basista benda Bill Wyman, dok je poseban pečat ostavio čuveni Elton John svojom virtuoznom klavirskom izvedbom, koja se također može čuti i na numeri "Get Close". Na iznenađenje mnogih slušalaca, na pjesmi "Bite My Head Off" pridružio se niko drugi do Paul McCartney, čime su se konačno udružili članovi dva najveća benda u historiji rock muzike. Muzičku produkciju albuma potpisuje dobitnik Grammy nagrade i renomirani umjetnik Andrew Watts.

Album "Hackney Diamonds" stiže nakon 18 godina duge muzičke pauze, nastale nakon objavljivanja izdanja "A Bigger Bang" 2005. godine. The Rolling Stones nastavili su da kontinuirano obaraju rekorde na blagajnama serijom rasprodatih svjetskih turneja, među kojima je i jubilarna "Sixty" turneja kojom su prošle godine obilježili šezdesetogodišnjicu postojanja benda i okupili gotovo četvrtinu miliona najvjernijih fanova širom Evrope. Na policu sa nagradama dodali su Grammy za izdanje iz 2016. godine pod nazivom "Blue & Lonesome", koje sadrži obrade čuvenih blues numera koje su im kroz godine pomogle da oblikuju svoj autentičan zvuk.

Nakon dugogodišnje karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, na kojem se nalazi više od 250 miliona rasprodatih albuma širom svijeta, "The Rolling Stones" i dalje posjeduju nevjerovatnu moć da oduševe publiku kao i kada su se prije 60 godina pojavili na muzičkoj sceni.