Muzika
0

Laka predvodi žiri koji bira najbolje dječije pjesme

Klix.ba
Humanitarni projekat “Kutak za muzički trenutak”, koji zajednički realizuju kompanije Henkel i Konzum, približava se završetku.

Projekt je koncipiran kao konkurs za odabir najboljih pjesama, u kojem su učestvovala djeca iz javnih vrtića u Bosni i Hercegovini.

Prijedlozi pjesama su pristigli, a u narednom periodu će žiri, koji čine predstavnici kompanija Henkel i Konzum, te naš poznati pjevač Elvir Laković Laka, odabrati najboljih 30 pjesama. Vrtići iz kojih su poslane najbolje pjesme će biti nagrađeni vrijednim setovima muzičkih i didaktičkih instrumenata.

Naš predstavnik na izboru za pjesmu Eurovizije 2008. godine i autor velikih hitova kao što su “Zec”, “Međed” i “Džemper”, zbog kojih je na prostorima naše zemlje stekao veliku popularnost nije slučajno odabran da bude na čelu stručnog žirija izbora najbolje pjesme. Ekscentričnog stava i osebujne ličnosti, Laka će se nesumnjivo uspješno poistovjetiti sa djecom koja su pisala pjesme.

Prvi kontakt sa pristiglim prijedlozima iz vrtića je kod Lake izazvao pozitivnu i inspirativnu energiju, te je on na sebi svojstven način u šali priznao: “Iako nikada nisam pjevao tuđe pjesme, ovo je možda najveći izazov za mene. Ali najveći teret mi je nositi ovako mnogo pisama, stoga se moram prvo potruditi da izaberem najboljih 30 pjesama, da bar smanjim ovu ogromnu hrpu pisama”. Laka je obećao da će u ovom slučaju pokušati probuditi dijete u sebi, kako bi od 30 odabranih pjesama izabrao onu najbolju i zajedno sa sestrom Lelom stihove pretvorio u novi dječiji hit.

Naime, Laka će najbolju pjesmu komponovati, te je zajedno sa djecom iz pobjedničkog vrtića premijerno otpjevati na završnoj svečanosti projekta planiranoj za kraj drugog mjeseca 2014. godine. Bit će to pravi poklon za najbolje male tekstopisce. Svih 30 vrtića iz kojih su pristigle najbolje pjesme bit će nagrađeni muzičkim kutkom, odnosno kompletom muzičkih i didaktičkih instrumenata, a uz ovaj vrijedan poklon, dobit će i prigodne diplome, te CD sa pobjedničkom pjesmom.