Muzika
0

Koncerti u čast 15 godina od smrti Freddie Mercuryja

Sarajevo-x.com
Ovih dana se obilježava 15. godišnjica smrti legendardnog Freddieja Mercuryja, frontmena nekad megapopularne grupe Queen. Ovim povodm u Tuzli i Sarajevu će se održati koncerti grupe Queen Real Tribute.

Freddie Mercury (pravim imenom Farrokh Bulsara) muzičar je koji je ostavio neizbrisivog traga na svjetskoj muzičkoj sceni. Nepotrebno je redati sve uspjehe koje je postigao sa grupom Queen, ali je dovoljno reći da je raspon njegovog fenomenalnog glasa obuhvatao četiri oktave. Umro je 24. novembra 1991. godine, u 45. godini života.

Ovih dana cijeli svijet na razne prigodne načine obilježava 15-to godišnjicu njegove smrti. Tim povodom u Tuzlu i Sarajevo dolazi grupa Queen Real Tribute. Riječ je o beogradskom bendu kojeg čine iskusni muzičari: Ljubo Marjanović, pjevač (ex Demoniac), Nenad Bojković, gitarista (do sada radio sa slijedećim muzičarima - Ana Stanić, 357, Rapid Force, Ben Hur, Deep End...), Miljan Davidović, klavijaturista (Saša Vasić, Moby Dick, Zana, Filip Zmaher...), Đorđe Popović, bubnjar i Ivan Djerfi, bas gitarista (Saša Vasić, Moby Dick, Goca Tržan, Filip Zmaher, Radmila Karaklajić, Sergej Ćetković...). Ta grepa je trenutno na ex YU turneji u sklopu koje će svratiti i u Bosnu i Hercegovinu.

Ljubitelji muzike grupe Queen iz Tuzle uživat će u koncertu grupe Queen Real Tribute zakazanom za četvrtak 16.11.2006. u Klubu Palma, a koncert u Sarajevu dogovoren je za petak 17.11.2006. u Sa klubu. Interes za ovaj koncert je veliki i očekuje se dobra posjeta na ovim koncertima.