Beč
0

Koncert AC/DC rasprodan u par minuta

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Samo nekoliko minuta nakon što su u srijedu puštene u prodaju, ulaznice za nastup hard rock benda AC/DC u Beču su rasprodane, potvrdio je glasnogovornik grupe.

Koncert će biti održan 24. maja 2009. na stadionu Ernst Happel koji ima kapacitet 50.000 mjesta. Ondje je odigrano i finale Evropskog fudbalskog prvenstva u junu 2008. godine.

Zbog velike zainteresovanosti publike, organizatori razmatraju opciju održavanja još jednog koncerta u austrijskom glavnom gradu, saznaje AFP.

Grupa AC/DC je u oktobru objavila novi album, nakon čega su uslijedile brojne rasprodaje koncerata i nominacije za nagradu Grammy.

Formirana u Australiji 1973. godine, ova grupa je postala slavna nakon hitova "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rossie" i "Highway to Hell".

Dosad su prodali preko 150 miliona primjeraka svojih albuma širom svijeta, a najprodavaniji je bio "Back in Black" 1980. godine, koji je samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodat u 22 miliona primjeraka. Prodavaniji je bio samo "Thriller" Michaela Jacksona.