Veliko interesovanje publike
0

Još jedan koncert Dine Merlina u Zenici

Sarajevo-x.com
Dino Merlin u Tuzli (Foto: Blicko)
Dino Merlin u Tuzli (Foto: Blicko)
Zbog iznimno velikog interesa koji je publika pokazala za koncert Dine Merlina u Zenici najavljen za petak 20. mart 2009. godine, menadžment ovog umjetnika odlučio se za nesvakidašnji korak: Dino Merlin će ponoviti koncert te će, osim u petak, u zeničkoj Areni nastupiti i u subotu 21. marta, s početkom u 20.30.

Pošto su ulaznice za najavljeni koncert Dine Merlina u novootvorenoj Gradskoj Areni Zenica bile su rasprodane čak osam dana prije samog događaja, što je do sada nezabilježeno na našoj muzičkoj sceni, organizator je donio odluku da se koncert u cijelosti ponovi dan kasnije. Tako će još nekoliko hiljada Zeničana, ali i brojnih posjetilaca iz drugih gradova BiH, moći uživati u spektaklu omiljenog “Čarobnjaka”.

U prodaju su puštene ulaznice za subotnji događaj čija je cijena ostala nepromijenjena - 10 KM. U Zenici se ulaznice mogu kupiti u agencijama: Centrotrans Euroline, Buenavista, Bistours Zenica, Intertours Zenica, te na uličnim štandovima NK Čelik. Ulaznice su na prodaju i u ostalim dijelovima BiH: u Visokom, Ilijašu, Kiseljaku, Fojnici, Olovu i Kaknju u agencijama Centrotrans Euroline; te u Sarajevu u agenciji Magaza i u poslovnicama Centrotransa.

Smatrajući da Zenica zaslužuje dva vrhunska događaja koji će po svojim produkcijskim, tehničkim i umjetničkim karakteristikama biti adekvatni najvećim koncertima u sklopu turneje “Ispočetka”, organizator je uložio posebne napore da novootvorena Arena te dvije večeri zabljesne punim sjajem. Najsavremenija tehnička oprema, vrhunski razglas i rasvjeta, veliki video zid i maestralno uigrani muzičari predvođeni Merlinom spremni su da Zenicu dva dana drže budnom, javljaju iz PR tima ovog muzičara.