Održat će se 29. aprila
21

Jasna Gospić će se s pjesmom "Bijeli grad" predstaviti na festivalu Beogradsko proleće

I. S.
Jasna Gospić takmičit će se sa pjesmom "Bijeli grad" na festivalu zabavne i pop muzike Beogradsko proleće, koji će se nakon višegodišnje pauze ponovo održati 29. aprila u Kombank dvorani.

Gospić ovih dana u Sarajevu u studiju Amadeus snima pjesmu za koju je napisala tekst i muziku, dok je za aranžman zadužen njen dugogodišnji saradnik Marin Meštrović.

"Počašćena sam da su me pozvali da budem dio ovog divnog događaja. S obzirom na to da sam održala solistički koncert u Kombank dvorani, sigurna sam da će atmosfera na festivalu biti jako lijepa. Dom sindikata, današnja Kombank dvorana, zapravo podsjeća na sarajevski Dom mladih. To je kultno mjesto sa bogatom historijom kad su u pitanju kulturni događaji grada Beograda", kaže Gospić.

tokom stvaranja "Bijelog grada" bila je inspirisana entuzijazmom organizatora tako da je napisala tekst i muziku posvećenu baš ovom festivalu.

"Važno je da festival okupi kvalitetne izvođače, da se pjevaju lijepe i kvalitetne pjesme i da festival nastavi da živi u najljepšem svjetlu, njegujući tradiciju kvaliteta i kulture. Jako bi me obradovalo da oživi i naš Šlager sezone, da se vrate hitovi koji najavljuju proljeće i traju decenijama. Pjevačke zvijezde izbjegavaju da učestvuju na festivalima radi plasmana, ali to zaista nije važno. O tome svjedoče mnoge evergreen pjesme koje su možda imale loš plasman, ali se i danas slušaju više nego one koje su odnijele pobijedu. Da je to tako svjedoči neprolazna pjesma 'Dođi u pet do pet'. Bila je četvrta na listi, a niko se ne sjeća pobjednika te godine", govori naša muzička diva.