Oproštaj od prijatelja
25

Jasna Gospić o smrti Vlade Pravdića: Pogodila nas je ova tužna vijest, on je doprinio da moj život bude muzika

N. C.
Vlado Pravdić
Vlado Pravdić
Mnogobrojne kolege i prijatelji Vlade Pravdića opraštaju se od muzičara uz emotivne poruke. Među njima je i pjevačica Jasna Gospić.

Jasna se na svom Facebook profilu prisjetila prošlosti te istakla kako je Vlado umješan u njen muzički put.

"Napustio nas je Vlado Pravdić, oličenje ljepote, kulture, inteligencije i velikog talenta. Bili smo komšije na Marijin Dvoru, jedan dan došao je kod nas da ostavi svoj novi Sintisajzer na par dana. Mojoj sreći nije bilo kraja. Nisam spavala, dan i noć sam svirala dok Vlado ne dođe. Kada je moja mama čula kako sviram, za par dana mi je kupila pianino na kredit. Tako je Vlado doprinio da moj život bude muzika. Sve nas je pogodila ova tužna vijest. Počivaj u miru dragi Vladio, porodici upućujem iskreno saučešće", navela je.

Muzičar i nekadašnji klavijaturista Bijelog dugmeta Vlado Pravdić preminuo je sinoć u 74. godini u Splitu. Pravdić je bio jedan od osnivača Bijelog dugmeta i prvi klavijaturista benda. S Bijelim dugmetom svirao klavijature na njihova prva dva albuma.

Potom se 1978. godine vraća u bend, gdje svira do 1987. godine, nakon čega se povlači iz javnog života. Posljednji put s Bijelim dugmetom svirao je na njihovoj oproštajnoj turneji 2005. godine.