Muzika
0

Ilma, Haris, Vanja, Lukian i Armin prošli u polufinale X Factora

Klix.ba
Trinaestogodišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka, četrnaestogodišnji Haris Ćato, dvadesetogodišnja Vanja Mišić iz Banje Luke, dvadesetogodišnji Lukian Ivanović iz Banje Luke i dvadesetdvogodišnji Armin Malikić iz Banovića prošli su u polufinale X Factora koji se održava u Srbiji. BH. predstavnici su četvero od 10 sretnih polufinalista koji će se boriti za pobjedu.

Ilma je oduševila regiju od prvog pojavljivanja u showu i učinila je to ponovo sinoć otpjevavši pjesmu Bijelog dugmeta "Sve će to o mila moja". Njen mentor je Kiki Lesendrić.

"Draga Ilma svaka čast. Suvišno je tebe komentarisati. Moram da te pohvalim za tvoje pjevanje. Mislim da je izbor pjesme potpuno pogrešan, ali ti si vokalno bila fenomenalna", rekla je Kristina Kovač, no Emina Jahović nije dijelila isto mišljenje:

"Ilma je bila toliko dobra koliko se ja ne slažem sa tobom. Kiki svaka ti čast. Opet si me rasplakala, ne znam šta je sa tobom, šta kriješ u srcu i duši."

Haris Ćato, kojeg popularno zovu "Eminina beba", oduševio je izvedbom Rihannine pjesme "Stay". Komentari žirija su bili više nego pozitivni.

Bend "4U", u kojem je i naša Vanja Mišić, pokazao je još u "Kući mentora" da savršeno funkcionišu zajedno, a to su članice benda dokazale i sinoć. One su poslušale savjet mentorice Kristine Kovač i pjesmu izvele u svom stilu.

Lukian Ivanović, takmičar iz grupe Emine Jahović, pjevao je "Sorry seems to be the hardest word" i osvojio je potrebne glasove za prolazak dalje.

U posljednjem bloku na sceni se predstavila muška grupa Kristine Kovač "Doktori" u kojoj je i Armin Malikić iz Banovića. Momci koji su već pobrali simpatije publike i žirije i ovog puta su zasjali na bini. Dobili su samo pohvale žirija, a Kiki ih je čak nazvao i "X Doktori".

Takmičari su se sinoć predstavili prvi put uživo pred publikom i žirijem, a nakon nastupa svih takmičara počelo je glasanje koje je trajalo 30 minuta, tokom kojeg je nastupio fantastični duo "Two Cellos".

Osim četiri člana žirija, Željka Joksimovića, Kristine Kovač, Kikija Lesendrića i Emine Jahović i publika je učestvovala u glasanju svojim SMS glasovima i odlučila kojih deset takmičara sigurno prolaze u sljedeću fazu takmičenja.

U sljedeću fazu plasirali su se: Ilma Karahmet, Haris Ćato, Daniel Kajmakoski, bend "Doktori", Lukijan Ivanović, Aleksa Perović, Tamara Milanović, bend "4U", Maja Novaković i bend "H20". Nakon dvoboja koji su vodili Mladen Lukić i Aleksandra Brković, dalje se plasirala Brković, dok je Lukić okončao takmičenje.