Muzika
6

"I mi za vas note imamo": Srednjoškolski bendovi i DJ-evi sviraju za maturante

Klix.ba
U subotu je finalno takmičenje srednjoškolskih bendova i DJ-eva pod nazivom "I mi za vas note imamo".

U sklopu Maturantske parade prvi put ove godine paralelno se odvija i projekat "I mi za vas note imamo". Riječ je o promociji i afirmaciji mladih školskih bendova i DJ-a.

Plesna akademija Romantik odlučila je da uz svesrdnu pomoć Studija 1 otvori vrata mladim muzičarima koji izuzev na školskim priredbama nemaju često priliku pokazati svu raskoš i kvalitet koji posjeduju.

Na finalnu večer pod nazivom "Teen Band's And DJ Night" koja će se održati u subotu 14. maja sa početkom u 19:30 u Studiju 1 plasirali su se: "Lijepi Brener" – Treća gimnazija, "No Problem Band" – Srednjoškolski centar Hadžići i "Iskrice" – Gimnazija Obala. Od DJ- u finalnu večer se plasirao DJ Shiye.

Za sve njih Flash Produkcija obezbjedit će video sa završnog takmičenja, a pobjednik će kao predgrupa svirati 20. maja na koncertu Amela Ćurića u My Faceu čiji će gosti biti i svi maturanti sudionici 10. Maturantske parade.

Osim stručnog žirija odluku o pobjedniku donijet će i glasovi navijača. Priliku za glasanje imaju svi koji posjete Facebook stranicu 10. Maturantska parada Sarajevo 2016.