Muzika
0

Hari Mata Hari u Zagrebu snima novi album

Sarajevo-x.com
Sarajevska grupa Hari Mata Hari jučer je otputovala u Zagreb, gdje će narednih sedam dana u studiju Nikše Bratoša snimati novi album, čije se izdavanje najavljuje za 8. mart, praznik žena.

Nakon skoro četiri godine od objavljivanja zadnjeg albuma „Zakon jačega“, velikog uspjeha na Eurosongu gdje su sa pjesmom „Lejla“ osvojili treće mjesto, grupa ovih dana privodi kraju poslove oko svoj novog muzičkog uratka. Na albumu će se naći oko deset pjesama, od kojih se ističu dueti sa poznatim izvođačima bh. i regionalne muzičke scene.

Pjesmu „Sreća“ koju će na novom albumu Hari Varešanović otpjevati sa Halidom Bešlićem napisao je Dino Dervišhalidović, sa kojim je Hari prošle godine snimio pjesmu „Dabogda“. Ugovorena je i muzička saradnja sa izvođačem narodne muzike Miroslavom Ilićem i sa Stingovim učiteljem lutnje Edinom Karamazovim.

Novi album okupio je niz muzičkih stručnjaka, producenata, tekstopisaca, kao što su Franjo Valentić, Branimir Mihaljević, Nikša Bratoš, Nihad Voloder, Armin Hodžić, Nihad Krečo te Enes Tvrtković, Fahrudin Pecikoza, Dino Merlin, Fayo i Arsen Dedić.