Muzika
32

Hari Mata Hari u Studiju 2 BHRT-a stvorio vrhunsku emociju

Klix.ba
Hari Mata Hari sinoć je nastupio u intimnoj atmosferi pred 200 odabranih ljubitelja muzike u okviru projekta Studio 2 Muzičke produkcije BHRT-a.

Na koncertu koji je trajao oko 80 minuta predstavljeno je nekoliko kompozicija sa njegovog novog albuma "Ćilim" te stariji hitovi u posebnim aranžmanima za ovu priliku.

Publika je svaku pjesmu ispraćala oduševljenjem, a Hari zadovoljan konceptom i atmosferom na koncertu je poručio da je ovo jedna od najboljih stvari koja se dešava zadnje dvije decenije na bosanskohercegovačkoj sceni te da je otvoren prostor i za nove generacije koje treba da iskoriste ovu šansu.

Nakon dva uspješna koncerta Erogenih zona i Konvoja, HMH je otvorio novu sezonu Studio 2 projekta. Koncerti su posebni jer se odvijaju u profesionalnom akustičnom prostoru osiguravajući pravi užitak. Organizatori su, zbog sveukupnog boljeg efekta, limitirali broj posjetilaca. To su koncerti kakvi se rijetko dešavaju i samo su za one koji uistinu vole muziku onih koji nastupaju. Svi koncerti se direktno prenose putem BH Radija 1 i može ih se slušati bilo gdje na planeti putem interneta. Pored toga BHT 1 snima sve koncerte i naknadno emitira. Kao konačni efekat sve se snima višekanalno studijski te će koncerti biti zvanično objavljeni kao digitalna izdanja Studio 2 Live.

Iz Muzičke produkcije se najavljuje naredni koncert koji će se održati 29. novembra nastupom Damira Imamovića i Sevdah Takhta.