Muzika
65

Halka uskoro u Tuzli, Bijeljini i Brčkom

Klix.ba
Foto: Goran Lizdek
Foto: Goran Lizdek
Ostalo je još deset dana do velikog koncerta kojeg će članovi ansambla Halka održati na Ljetnoj pozornici Ilidža, a već se najavljuju i novi nastupi u okviru bosanskohercegovačke turneje ovog benda koja će obuhvatiti deset gradova.

Ilidžanski nastup 10. augusta bit će premijerno koncertno predstavljanje ansambla kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i albuma nastalog u produkciji Gramofona, a koji je, odmah po objavljivanju, po općoj ocjeni proglašen najbolje produciranim poslijeratnim albumom sevdaha.

Već sada vlada veliki interes za koncert na Ilidži, a organizator turneje, agencija Gramofon, najavljuje nove koncerte koji će publici ponuditi neke od najljepših sevdalinki u vrhunskoj izvedbi. Koncert u Tuzli bit će održan u petak 23. augusta u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini, dok će u nedjelju 25. augusta u zvucima Halke uživati posjetioci Doma kulture Brčko.

Ulaznice za koncerte bh. turneje će se prodavati po pristupačnim cijenama. Ulaznice za koncert na Ilidži koštaju 5 KM i mogu se kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača – u biletarnici u Bosanskom kulturnom centru, ispred tržnice Markale te na platou Skenderija.