Muzika
8

Halid Bešlić večeras na Koševu stavlja krunu na svoju karijeru

Piše: D. B.
Bh. pjevač narodne muzike Halid Bešlić večeras će na stadionu Asim Ferhatović Hase održati koncert za koji je rekao da će biti kruna njegove bogate muzičke karijere, a koja traje punih 35 godina.

Bešlić je odlučio održati koncert na ovom stadionu zbog velikog interesa njegovih brojnih fanova, koje ne bi mogle primiti dvorane Zetra ili Skenderija. Koševo će tako večeras biti mjesto velikog muzičkog spektakla u kojem će moći uživati svi ljubitelji narodne muzike.

U proteklih nekoliko dana su vršene pripreme za koncert kako bi večerašnji Bešlićev nastup opravdao epitet spektakla. Pored popularnog Halida, publika će moći uživati u nastupima njegovih gostiju među kojima su Haris Džinović, Colonia, Željko Joksimović, Enes Begović, Viki Miljković, Dženan Jahić i drugi.

Cijene paketa sa ulazicom i novim Bešlićevim CD-om "Romanija" je 10 KM za teren, ulaz na sjevernu i južnu tribinu košta 12 KM, dok je ulaznicu za zapadnu tribinu moguće kupiti po cijeni od 15 KM. Za one koji ih još uvijek nisu nabavili, ulaznice je moguće kupiti i na punktovima pored stadiona.

Za one koji ka stadionu kreću sa automobilima, obezbijeđeni su i parking prostori i to ispred stadiona, dvorane Zetra, Pionirske dolina, prostora ispod bolnice Jezero te na prostoru Bare – Šip.

Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati, a u 20 sati će početi Halidov koncert života.