"Ima jedno svjetlo"
38

Goran Karan novu pjesmu posvetio djevojčici stradaloj u zagrebačkom zemljotresu

E. Sk.
Popularni Splićanin Goran Karan snimio je novu pjesmu "Ima jedno svjetlo" koju je posvetio djevojčici stradaloj u razornom zemljotresu u Zagrebu u martu ove godine.

Pjesma "Ima jedno svjetlo" plod je saradnje s grupom "The Shades", Hrvatskim kulturnim društvom i Folklornim ansamblom Kralj Tomislav iz Aucklanda na Novom Zelandu.

"Nikša Bratoš je napravio vrlo diskretan aranžman i vrhunsku produkciju, tako da je ostavio puno prostora za naše glasove. 'Ima jedno svjetlo' je posebna i netipična pjesma, oplemenjena muzičkim talentima, kulturom i srcima Samsona, Ipua, Take i Manasea, četvorice zadivljujućih umjetnika, koje je Goran Kačurov svojim izvanrednim vokalnim aranžmanom utkao u pjesmu na bajkovit način", kazao je Karan.

Snimanje videa za pjesmu je bio nastavak te bajke, kazao je Karan.

"Novozelandska lokacija je bila plaža Kare-Kare, na sjevernoj strani Sjevernog otoka, uz sve svoje prirodne ljepote. Za domaću lokaciju za snimanje, odabrao sam manje poznat biser hrvatske prirode, Zaštićeno prirodno područje pećine Vranjače, na sjevernoj strani planine Mosor, u splitskom zaleđu. Ta se pećina nalazi na imanju porodice Punda, a početkom dvadesetog stoljeća ju je otkrio Stipe Punda. Na kraju, pjesmu 'Ima jedno svjetlo' posvećujem djevojčici iz Klaićeve, Anamariji. Mirno spavaj, dušo mala", poručio je Splićanin.