Povratak u Sarajevo
0

Goran Bregović proslavio 62. rođendan u Zetri

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Goran Bregović je sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane u prepunoj dvorani Zetra, u subotu, održao rođendanski koncert.

Bregoviću su rođendan čestitale najmlađe članice hora Princess Krofne, a sa stropa olimpijske dvorane spuštena je ogromna torta sa 62 svijeće. Nakon što su Princess Krofne otpjevale pjesmu, torta je podijeljena gostima u VIP loži.

Nekadašnji član Bijelog dugmeta koncert je počeo pjesmom Balkaneros što je publika dočekala s oduševljenjem i zabava je mogla početi. Ipak, kasnije tokom koncerta je dio publike napustio Zetru.

Popularni Brega je koncert održao u rodnom gradu nakon sedam i po godina. Svoju je publiku zabavljao dobro poznatim hitovima, ali i svjetskom promocijom novog albuma "Šampanjac za Cigane".

Specijalni gost je bio Zdravko Čolić. Među publikom se moglo primijetiti dosta poznatih osoba koje su došli vidjeti Bregovićev nastup.

Treba napomenuti i da su sve Dženane koje su došle na koncert imale slobodan ulaz u dvoranu, gdje su dobile i prigodan poklon.

Iako je Zetra večeras bila puna, Bregovićev povratak u rodni grad dio Sarajlija nije prihvatio s oduševljenjem. Javnost je bila posebno razočarana "epizodom CT" kada je "preko štele" uradio pregled na koji stanovnici glavnog grada čekaju mjesecima.